10-ből 9 magyar szenved az alacsony D-vitamin szint következményeitől.

Egy 2013-ban, a Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatócsoportja, illetve több magyarországi kórház részvétele által elvégzett első, országos, reprezentatív D- vitamin-szintmérő kutatás kimutatta, hogy a Magyar emberek D-vitamin szintje túl alacsony (különösen télen), és korrekciót igényel.

Ez motivált minket, hogy cselekedjünk, és úgy döntöttünk, hogy minden magyar háztartásnak felajánlunk egy éves adag D-vitamint ingyen. Ahhoz, hogy Ön is megkapja, csak nyomja meg az alábbi gombot, és töltse ki a megrendelőlapot.

Miért olyan fontos a D-vitamin?

A D-vitamin azért nagyon fontos, mert támogatja immunitásunkat, és fontos szerepet játszik a csontok, izmok és fogak egészségének fenntartásában.

A D-vitamin legjobb forrása a nap. Amikor a bőrünket napfénynek tesszük ki, akkor az D-vitamint termel. Sajnos nincs sok napfényes nap Magyarországon télen.

Sőt, nem is töltünk elég időt a szabadban, napfényben. Amikor mégis kimegyünk, naptejet használunk, amit jól is teszünk. A naptejek negatív oldala, hogy limitálják a természetes D-vitamin termelést.

Ezért érdemes étrend-kiegészítővel támogatni a szervezetét, például a VitaSolaris D3-mal, amely biztosítja a szükséges D-vitamin mennyiséget D3 formájában. Ez azért fontos, mert a kutatások szerint a természetes eredetű D3-vitamin szívódik fel a legjobban.

Napi 1 tabletta elegendő!

Mi a különbség a D2- és a D3-vitamin között?

D2-vitamin (ergocalciferol) található a: gombákban és növényekben

D3-vitamin található: zsíros halakban, halolajakban, a vajban, tojássárgájában és a májban

D2-vitamin

A D2-vitamint növényekben és gombákban UVB-expozícióval állítják elő. A D2-vitamin olcsóbb, ezért gyakran adják az élelmiszerhez (pl. reggeli gabonafélék), hogy gazdagítsák azokat.

D3-vitamin

A D-vitamin a bőrben termelődik, amikor napfénynek tesszük ki azt. Amikor a bőrünk napfénynek van kitéve (naptej nélkül), cholecalciferol-t termel. A D3- vitamin olyan élelmiszerekben fordul elő, mint a zsíros halak (pl. lazac, tonhal és makréla).

Fő különbség

Nem kétséges, hogy szükségünk van mind a D3- és a D2-vitaminra. Azonban a D3-vitamin még fontosabb számunkra. Testünk jobban felszívja és felhasználja, illetve a kutatások azt mutatják, hogy létfontosságú a csontok, izmok, fogak és mindenekelőtt a mi immunitásunk szempontjából.

1 Forrás: Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatócsoportja által elvégzett első, országos, reprezentatív D-vitamin- szintmérő kutatás 2013.

Kényelmes házhoz szállítás
Csak eredeti termékek
Megbízható cég
×
2000 NE
egy
tablettában
Egy éves adag
0 Ft-ért